Ki az én testvérem?

Charles M. Sheldon

további művek...

  • Oldalszám:

  • Méret:

  • Kivitel:

  • Kiadás:

  • ISBN:

  • Raktár:

    Készleten

1900 Ft

1615 Ft

-15%

kedvezménnyel

Leírás

Egy gazdag bányatulajdonos kalandos élettörténete. Regény hitről, barátságról, szerelemről, a valódi értékekről.

Amikor Stuart Duncan, a gazdag bányatulajdonos fia hazatér világ körüli útjáról, szülővárosát, a bányászsztrájktól feldúlva találja… Édesapja tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála után ő örökli a bányákat, de szemben találja magát Erik Vassallal, gyermekkori barátjával, a sztrájk vezetőjével.
Vajon képesek–e áthidalni a köztük lévő társadalmi különbségeket, és fenntartani régi barátságukat? Meg tud-e maradni Stuart újonnan talált keresztyén hitében, és hogyan hidalja át a munkásai iránt érzett szimpátiája és az édesapjától örökölt bányaüzem iránti felelőssége közti ellentmondásokat?
Stuart és Erik életveszélybe kerül, majd a csodával határos módon megmenekül. Krisztusban talált új hitével egy időben Stuart szívében a szerelem lángja is fellobban, ám ez csak még több bonyodalmat eredményez. A várost közben egyre inkább szorongatja a szokatlanul kemény tél, a tovább folytatódó sztrájk és a váratlanul kitörő pusztító tífuszjárvány.
A helyzet egyre kétségbeejtőbbé válik. Vajon Stuart és Erik, valamint barátaik – az örökké zsörtölődő, ám aranyszívű doki és az új tiszteletes – megtalálják-e Isten bölcsességével és erejével a megoldást, hogy megmenthessék városukat a tragédiától?

Charles M. Sheldon 1889-től 1946-ban bekövetkezett haláláig a Central Congregational Church gyülekezet lelkésze volt a kansasi Topekában. Számos keresztyén regényt írt, többek között ő a szerzője a Mit tenne Jézus? (What Would Jesus Do?) című méltán népszerű könyvnek, minden idők keresztyén sikerregénynek, amely csak az Egyesült Államokban 15 millió példányban kelt el, és amely a W.W.J.D. mozgalom alapjait megteremtette. A Ki az én testvérem című regény 1895-ben, egy évvel fent említett könyve előtt készült.