A házasság művészete

A házasság művészete egy népszerű, új videofilmes rendezvény, amely lebilincselő történetek, szakértőkkel készült interjúk, komikus jelenetek és személyes vallomások révén friss és izgalmas módon mutatja be Isten házasságra vonatkozó tervét.

A videók jelenleg angol nyelven magyar felirattal érhetők el.

A 2011-es indulás óta több mint 700.000 ember vett részt A házasság művészete rendezvényeken, melyek most már Magyarországon is elérhetők!

A házasság művészete rendezvényeket olyan gyülekezeteknek, házi-köröknek ajánljuk akiknek fontosak a környezetükben élő hívő és hitetlen házasságok.

Kérjük, keressen meg minket a KAPCSOLAT menü alatt, ha több információt szeretne a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban, vagy töltse le SZERVEZŐI ÚTMUTATÓNKAT, amennyiben  saját rendezvényt kíván szervezni.

Gyakran ismételt kérdések

BÁRMELY házaspár! Korától és állapotától függetlenül minden házasságnak előnyére válhat a neki szentelt idő és figyelem, melyet A házasság művészete biztosít.

Ahelyett, hogy egyszerűen levetítenénk egy szálloda báltermében vagy egy gyülekezet épületében tartott konferenciát, kifejezetten videofilmes hátterű rendezvényt terveztünk meg. A FamilyLife szakértők tanítását, lebilincselő történeteket, életből vett bizonyságtételeket és vicces jeleneteket videofilmekké összeszőve kívánta elősegíteni, hogy a házaspárok teljesen megértsék Isten házasságra vonatkozó tervét.

MINDENKÉPPEN! Sőt, NYOMATÉKOSAN javasoljuk nekik. A rendezvény világosan bemutatja a résztvevőknek, mit jelent valójában a házastársi elkötelezettség, és a hamarosan összeházasodni készülő jegyespároknak is nagyszerű alapot nyújt.

Tisztában vagyunk a válás valóságával, és ezt a valóságot figyelembe véve terveztük meg a rendezvényt. A házasság művészete a jelenlegi házasságunk állapotára összpontosítja a figyelmet ahelyett, hogy a múltban elkövetett hibák miatt keltene bűntudatot. Azt is tudjuk, hogy az ember néha ilyen környezetben is érezheti magát kényelmetlenül a fölelevenített emlékek és sajnálatos események miatt. Azért imádkozunk, hogy örömteli várakozással jöjj erre a rendezvényre, igyekezve erőssé, egészségessé és tartóssá tenni jelenlegi házasságodat, még ha ennek érdekében néhány fájdalmas emlékkel is foglalkoznod kell.

Minden házastársi kapcsolat állandó mozgásban van: vagy közeledünk egymáshoz, vagy távolodunk. Sajnos úgy tűnik, hogy az emberi szívek természetes hajlama az egymástól való fokozatos eltávolodás. Időnként minden házasság karbantartásra szorul, bármilyen jól működik is. Ez a rendezvény a legjobb házasságokat is javítani hivatott. Ugyanakkor remek emlékeztető arra, hogy Isten egymásnak adott ajándékai vagytok.

Ti! Komolyra fordítva a szót, bárki, akinek szíve vágya, hogy a házasságok növekedjenek mindabban, amit Isten tartogat nekik.

Kevesebbel, mint gondoljuk – az adottságainknak és képességeinknek leginkább megfelelő módon szervezhetjük meg a rendezvényt. Ez a Szervezői útmutató több mint 35 év rendezvényszervezői tapasztalatot képvisel, és remélhetőleg leegyszerűsíti a folyamatot. A házasság művészete rendezvényt a barátainkkal együtt a legjobb megszervezni – egy szervező, aki a gyülekezetében a szervezői csapat tagja volt, azt mondta, hogy A házasság művészete rendezvény megszervezése a legjobb dolog volt, amiben eddig részt vett.

Ezt a döntést végső soron a rendezvény szervezőjének kell meghoznia. A FamilyLife nagyon fontosnak tartja a gyerekeket, de a zavaró tényezők kiküszöbölése és a többi résztvevő iránti figyelmesség miatt azt javasoljuk, hogy a rendezvényre ne lehessen gyerekeket hozni (csecsemőket sem).

A FamilyLife nem tervezett a rendezvényre csoportbeszélgetést. Azonban minden helyi rendezvényszervező szabadon felépítheti a rendezvényt a csoportja igényeinek megfelelően. Ha tartasz a csoportos beszélgetéstől, kérdezz rá a helyi szervezőnél, mielőtt részt vennél a rendezvényen.

Ezt a rendezvényt úgy terveztük meg, hogy a projektek alapvető részét képezik a teljes élménynek. A projektek lehetővé teszik, hogy azonnal alkalmazd házasságodban a videofilmekből tanultakat. Nyomatékosan javasoljuk, hogy a rendezvény során igyekezz elvégezni a projekteket. Sok résztvevőtől kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy a projektek voltak a rendezvény legjobb részei.

A rendezvény szervezőiként előre el kell döntenünk (a gyülekezetünkkel vagy támogató szervezetünkkel, ha a döntés őket is érinti), hogyan reagáljunk. Ha fölmerültek bizonyos előzetes költségek (például szervezett étkezés stb.), melyeket nem lehet visszaszerezni, ezek fedezése szükségessé teheti a részvételi díj egy részének visszatartását. A házasság művészetének föl nem használt páronkénti csomagjai visszaküldhetők, így ezek költségével nem kell számolnunk.

Igen, ez megoldható, de ebben az esetben a két munkafüzet mellett a videofilmeket tartalmazó DVD-ket is mindenképp ajánlatos megrendelni.

Hasznos információk

A házasság művészete egy innovatív és professzionálisan kivitelezett hatrészes videofilm-sorozatra épülő rendezvény, amely tetszőleges korú házaspárokat hivatott segíteni abban, hogy kapcsolatuk kellően tartalmassá és bensőségessé váljon.
Jegyespárok és házasságkötést fontolgató párok is hasznosnak szokták találni az anyagot, így nekik is érdemes részt venniük a rendezvényen.
A házasság művészete bibliai bölcsesség, humor, gyakorlatias meglátások, elmélkedés és feladatok révén bátorítja a párokat, hogy erős és biztos házasságot alakítsanak ki.
Egy rendezvény mérete a környezettől függően két pártól több száz párig terjedhet.
A házasság művészete rendezvényen a pároknak nem kell csoportosan beszélgetniük. A férjek és feleségek csak a házastársukkal beszélik meg a feladatokat és projekteket. Azonban A házasság művészete feldolgozható csoportos beszélgetés keretében is, amennyiben a csoportban már kialakult a kellő bizalom és fesztelenség. A megbeszélésre javasolt kérdések letölthetők A házasság művészete honlapjáról (www.ahazassagmuveszete.hu).
Hatékonyabb, ha A házasság művészete rendezvényt egy férj és feleség szervezi közösen, mint ha egyetlen előadó vagy vezető tartaná meg. Ez alátámasztja a csapatmunka és az egység alapvető üzenetét, melyet a videofilmek bemutatnak. (Még jobb, ha több házaspár vesz részt a rendezvény megszervezésében.)
Az anyag könnyen alkalmazható sokféle környezetben – otthon, gyülekezetben, munkahelyen, étteremben, szállodában, kávéházban stb. (Javaslatainkat lásd az 1. lépés: Tervezés című részben.)
A rendezvény szervezője olyan időbeosztást választhat, amely szerinte a legjobban megfelel a résztvevőknek. Nagyon ajánlatos legalább kétnaposra tervezni a rendezvényt. (Az időbeosztással kapcsolatos javaslatokat lásd az Időbeosztási lehetőségek c. részben.)
A hatrészes videofilm-sorozat megtekintése összesen alig több mint 5 órát vesz igénybe. Az első öt rész egyenként 50–60 perces, az utolsó rész pedig körülbelül 35 perces. Ezenkívül a párok 2,5–3 órát töltenek a három projekttel.
A lehető legjobb élmény és a hatékony páros beszélgetések érdekében mindenkinek saját munkafüzetet kell biztosítani a projektekhez, hogy mindenkinek lehetősége legyen jegyzetelni.