Házunk népe

Pálhegyi Ferenc

további művek...

  • Oldalszám:

  • Méret:

  • Kivitel:

  • Kiadás:

  • ISBN:

  • Raktár:

    Készleten

2300 Ft

1955 Ft

-15%

kedvezménnyel

Leírás

A bibliai házassággondozás és gyermeknevelés körvonalai
Ez a könyv főleg azok számára készült, akiknek szívügyük a párkapcsolat, a házasság és a gyermeknevelés.
Látva a szemlélet és a gyakorlat alakulását (nem fejlődését!) ezeken a területeken, az a meggyőződés szilárdult meg bennem, hogy népünk sorsa – jövője, fennmaradása – azon múlik, hogy megállíthatók-e a jelenleg megfigyelhető tendenciák. Az látható ugyanis, hogy egyre csökken az egymás iránti elköteleződés és felelősségvállalás az emberi kapcsolatokban, ezzel együtt pedig növekszik a szabadosság és a felelősség elhárítása.
A pszichológia  a 20.  század folyamán az emberi kapcsolatok sok fontos összefüggését tárta fel, de önmagában nem tartalmaz erkölcsi iránymutatást. Sőt hajlamosít az erkölcsi magatartás viszonylagossá tételére, főleg azoknál, akik valamelyik pszichológiai elméletet életfilozófiájukká emelték.
Több évtizedes házassággondozó munkám kapcsán megtanultam, hogy a bibliai útmutatást tekintsem elsődlegesnek a tanácsadásban, már csak azért is, mert saját házasságunk megújulásában is Isten igéje adott és ad ma is eligazítást. A pszichológia szerepe másodlagos. Ebben a könyvben tehát a pszichológiai ismeret kristályosodik a bibliai üzenet köré, nem fordítva.
Ezt a szemléletet szeretném örökül hagyni azoknak, akik a szolgálatban munkatársaim, és remélhetőleg folytatni fogják ezt a munkát; de figyelmükbe ajánlom mindazoknak is, akik szeretnének eligazodni a társkapcsolatok útvesztőjében.

A kötetet Gaál Éva kifejező illusztrációi és grafikái teszik szemléletessé.