Sebzett szívek

Dr. Dan. B. Allender

további művek...

  • Oldalszám:

  • Méret:

  • Kivitel:

  • Kiadás:

  • ISBN:

  • Raktár:

    Készleten

2900 Ft

2465 Ft

-15%

kedvezménnyel

Leírás

Egy felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezett nők 38%-át zaklatták 18 éves kora előtt – kisebb vagy nagyobb mértékben. Ennek mindenképpen hatása van ránk; vagy minket érint személyesen, vagy az ismerőseink közül valakit, egy közeli barátot, házastársat, szomszédot.
Szembenézni a bűn következményeivel, legyen az a mienk vagy másoké, kellemetlen. Tehát úgy teszünk, mintha jól lennénk, holott tudjuk, hogy valami bántja a lelkünket. Egy tompa fájdalom időnként feltűnik a felszínen, esetleg kísértő emlékek térnek vissza álmainkban vagy napközben.
A világ elismeri a bűn hatásait, de tökéletlen megoldást kínál. Változáshoz vezető útja az önérvényesítésről szól. Az eredmény egy önközpontú humanista, aki inkább a saját javára él, mint másokért. Ez a megoldás olyan, mintha egy lyukas csészét megtöltenénk langyos vízzel. Üres és elégedetlen marad a lélek. A zaklatás okozta sérülés szörnyű, de elenyésző ahhoz a hatáshoz képest, mely eltorzítja a kapcsolatunkat Istennel és elrabolja az örömöt, hogy szeretünk és szeretnek minket. Az egyház nem mindig hajlandó tudomásul venni a bűn hatásait, és leegyszerűsíti a megoldást: „Bocsáss meg és felejtsd el!”
A Sebzett szívek sokkal mélyebbre megy a változásról alkotott felszínes elképzeléseknél, ugyanakkor szilárdan kitart a bibliai alapelvek mellet, amikor feltárja a károsodás mélységeit. Valóban úttörő könyv. A szívbe markoló beszélgetések először fájdalmat okoznak, majd talán ellenállást, de mindig reményt is kínálnak az őszinte olvasónak, legyen az áldozat vagy olyan valaki, aki segíteni akar az áldozatnak.
„Semmi sem fontosabb, mint világosan látni, hogy Krisztus evangéliuma szívgyógyító szánalommal és életet változtató hatalommal szól az élet minden küzdelméről. Ez a könyv segített nekem, hogy világosabban lássam ezt az igazságot. Hiszem, hogy neked is segíteni fog.” – mondja Dr. Larry Crabb a könyv előszavában.