Az élő gyülekezet

John Stott

további művek...

  • Oldalszám:

  • Méret:

  • Kivitel:

  • Kiadás:

  • ISBN:

  • Raktár:

    Készleten

1900 Ft

1615 Ft

-15%

kedvezménnyel

Leírás

Pontosan mi is az élő gyülekezet?

John Stott megmagyarázza: „Több radikálisan hagyományőrző gyülekezetre van szükségünk: hagyományőrző abban az értelemben, hogy megőrzi, amit a Szentírás világosan megkövetel, ám radikálisan kezeli a hagyomány és a szokás ama keverékét, amit kultúrának nevezünk. A Szentírás változhatatlan, a kultúra azonban változik.”
A könyv a „hiteles” vagy „élő” gyülekezet számos tulajdonságát gyűjti össze. Az élő gyülekezet jellemzői egyértelműen biblikusak, vagyis időtlenek és ezért megőrzendők. Arra kapunk biztatást, hogy tanuló, gondoskodó, Istent tisztelő és evangélizáló gyülekezetek legyünk.
John Stott a tanár szakértelmével bontja ki és a lelkipásztor szívével alkalmazza a Biblia bölcsességét. Nem elérhetetlen cél, hogy élő gyülekezet legyen belőlünk.

„Hűséges, kérlelhetetlen bibliamagyarázat; kristálytiszta megfogalmazás; figyelemkeltő, nagy átütő erejű mai alkalmazások; mély bölcsesség – nem utolsósorban a Szentírás egyensúlyának megtartásában, élének tompítása nélkül.” –  Vaughan Roberts, az oxfordi St. Ebbe Church rektora

„Nagyon értékes könyv, amelyet minden odaszánt keresztyénnek el kell olvasnia. Az evangélium hívő szolgájának szívverése.” – David Jackman.

John Stott nemzetközi bibliai tanár, író, lelkipásztor és misszióvezető, sok könyv szerzője, köztük olyanoké, mint a Hinni Jézusban (Harmat Kiadó) sikerkönyvé. A Langham Place-i All Souls vezető lelkésze és a Langham Partnership International alapító elnöke.