A házasság művészete

"A házasság művészete" egy népszerű, új videofilmes rendezvény, amely lebilincselő történetek, szakértőkkel készült interjúk, komikus jelenetek és egyebek révén friss és izgalmas módon mutatja be Isten házasságra vonatkozó tervét.

A videók jelenleg angol nyelven magyar felirattal elérhetők, de már folyamban van a szinkronos változat is.

A 2011-es indulás óta több mint 500.000 ember vett részt "A házasság művészete" rendezvényeken, melyek most már Magyarországon is elérhetők!

"A házasság művészete" rendezvényeket olyan gyülekezeteknek, házi-köröknek ajánljuk akiknek fontosak a környezetükben élő hívő és hitetlen házasságok.

info

Kérjük, keressen meg minket, vagy nézze át az alábbi Szervezői útmutatót,
ha több információt szeretne a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban, vagy saját rendezvényt kíván szervezni.

Gyakran ismételt kérdések

 • question_answer Ki vegyen részt „A házasság művészete” rendezvényen?

  BÁRMELY házaspár! Korától és állapotától függetlenül minden házasságnak előnyére válhat a neki szentelt idő és figyelem, melyet „A házasság művészete” biztosít.

 • question_answer Miért válasszuk a FamilyLife „A házasság művészete” nevű rendezvényét a házassággal kapcsolatos más videokonferenciák helyett?

  Ahelyett, hogy egyszerűen megfilmesítettünk volna egy szálloda báltermében vagy egy gyülekezet épületében tartott konferenciát, kifejezetten videofilmes hátterű rendezvényt terveztünk meg. A FamilyLife szakértők tanítását, lebilincselő történeteket, életből vett bizonyságtételeket és vicces jeleneteket videofilmekké összeszőve kívánta elősegíteni, hogy a (házas)párok teljesen megtapasztalják Isten házasságra vonatkozó tervét.

 • question_answer Egyedülállók is részt vehetnek „A házasság művészetén”?

  MINDENKÉPPEN! Sőt, NYOMATÉKOSAN javasoljuk nekik. A rendezvény világosan bemutatja a résztvevőknek, mit jelent valójában a házastársi elkötelezettség, és a hamarosan összeházasodni készülő jegyespároknak is nagyszerű alapot nyújt.

 • question_answer Elváltként kényelmetlenül fogom-e érezni magam ezen a rendezvényen?

  Tisztában vagyunk a válás valóságával, és ezt a valóságot figyelembe véve terveztük meg a rendezvényt. „A házasság művészete” a jelenlegi házasságunk állapotára összpontosítja a figyelmet ahelyett, hogy a múltban elkövetett hibák miatt keltene bűntudatot. Azt is tudjuk, hogy az ember néha ilyen környezetben is érezheti magát kényelmetlenül a fölelevenített emlékek és sajnálatos események miatt. Azért imádkozunk, hogy örömteli várakozással jöjj erre a rendezvényre, igyekezve erőssé, egészségessé és tartóssá tenni jelenlegi házasságodat, még ha ennek érdekében néhány fájdalmas emlékkel is foglalkoznod kell.Tisztában vagyunk a válás valóságával, és ezt a valóságot figyelembe véve terveztük meg a rendezvényt. „A házasság művészete” a jelenlegi házasságunk állapotára összpontosítja a figyelmet ahelyett, hogy a múltban elkövetett hibák miatt keltene bűntudatot. Azt is tudjuk, hogy az ember néha ilyen környezetben is érezheti magát kényelmetlenül a fölelevenített emlékek és sajnálatos események miatt. Azért imádkozunk, hogy örömteli várakozással jöjj erre a rendezvényre, igyekezve erőssé, egészségessé és tartóssá tenni jelenlegi házasságodat, még ha ennek érdekében néhány fájdalmas emlékkel is foglalkoznod kell.

 • question_answer A házasságunk nagyszerű. Miért vegyünk részt a rendezvényen?

  Minden házastársi kapcsolat állandó mozgásban van: vagy közeledünk egymáshoz, vagy távolodunk. Sajnos úgy tűnik, hogy az emberi szívek természetes hajlama az egymástól való fokozatos eltávolodás. Időnként minden házasság karbantartásra szorul, bármilyen jól működik is. Ez a rendezvény a legjobb házasságokat is javítani hivatott. Ugyanakkor remek emlékeztető arra, hogy Isten egymásnak adott ajándékai vagytok.

 • question_answer Ki szervezhet „A házasság művészete” rendezvényt?

  Ti! Komolyra fordítva a szót, bárki, akinek szíve vágya, hogy a házasságok növekedjenek mindabban, amit Isten tartogat nekik.

 • question_answer Mivel jár „A házasság művészete” rendezvény szervezése?

  Kevesebbel, mint gondoljuk – az adottságainknak és képességeinknek leginkább megfelelő módon szervezhetjük meg a rendezvényt. Ez a Szervezői útmutató több mint 35 év rendezvényszervezői tapasztalatot képvisel, és remélhetőleg leegyszerűsíti a folyamatot. „A házasság művészete” rendezvényt a barátainkkal együtt a legjobb megszervezni – egy szervező, aki a gyülekezetében egy szervezői csapat tagja volt, azt mondta, hogy „»A házasság művészetének« megszervezése a legjobb dolog volt, amiben eddig részt vettem.”

 • question_answer Hozhatunk-e gyerekeket?

  Ezt a döntést végső soron a rendezvény szervezőjének kell meghoznia. A FamilyLife nagyon fontosnak tartja a gyerekeket, de a zavaró tényezők kiküszöbölése és a többi résztvevő iránti figyelmesség miatt azt javasoljuk, hogy a rendezvényre ne lehessen gyerekeket hozni (csecsemőket sem).

 • question_answer Részt kell-e vennem csoportbeszélgetésben?

  A FamilyLife nem tervezett a rendezvényre csoportbeszélgetést. Azonban minden helyi rendezvényszervező szabadon felépítheti a rendezvényt a csoportja igényeinek megfelelően. Ha aggaszt a csoportbeszélgetés, kérdezz rá a helyi szervezőnél, mielőtt részt vennél a rendezvényen.

 • question_answer Részt kell-e vennem társammal a projektekben?

  Ezt a rendezvényt úgy terveztük meg, hogy a projektek alapvető részét képezik a teljes élménynek. A projektek lehetővé teszik, hogy azonnal alkalmazd házasságodban a videofilmekből tanultakat. Nyomatékosan javasoljuk, hogy a rendezvény során igyekezz elvégezni a projekteket. Sok résztvevőtől kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy a projektek voltak a rendezvény legjobb összetevői.

 • question_answer Mi történik, ha jelentkezem, de nem tudok eljönni? Visszakaphatom-e a pénzem?

  A rendezvény szervezőiként előre el kell döntenünk (a gyülekezetünkkel vagy támogató szervezetünkkel, ha a döntés őket is érinti), hogyan reagáljunk. Ha fölmerültek bizonyos előzetes költségek (például szervezett étkezés stb.), melyeket nem lehet visszaszerezni, ezek fedezése szükségessé teheti a részvételi díj egy részének visszatartását. „A házasság művészetének” föl nem használt páronkénti csomagjai visszaküldhetők, így ezek költségével nem kell számolnunk.

Hasznos információk

„A házasság művészete” egy innovatív és professzionálisan kivitelezett hatrészes videofilm-sorozatra épülő rendezvény, amely tetszőleges korú házaspárokat hivatott segíteni abban, hogy kapcsolatuk kellően tartalmassá és bensőségessé váljon.

Jegyespárok és házasságkötést fontolgató párok is hasznosnak szokták találni az anyagot, így nekik is érdemes részt venniük a rendezvényen.

„A házasság művészete” bibliai bölcsesség, humor, gyakorlatias meglátások, elmélkedés és feladatok révén bátorítja a párokat, hogy erős és biztos házasságot alakítsanak ki.

Egy rendezvény mérete a környezettől függően két pártól több száz párig terjedhet.

„A házasság művészete” rendezvényen a pároknak nem kell csoportosan beszélgetniük. A férjek és feleségek csak a házastársukkal beszélik meg a feladatokat és projekteket. Azonban „A házasság művészete” feldolgozható csoportbeszélgetés keretében, amennyiben a csoportban már kialakult a kellő bizalom és fesztelenség. A megbeszélésre javasolt kérdések letölthetők „A házasság művészete” honlapjáról (www.ahazassagmuveszete.hu).

Hatékonyabb, ha „A házasság művészete” rendezvényt egy férj és feleség szervezi közösen, mint ha egyetlen előadó vagy vezető tartaná meg. Ez alátámasztja a csapatmunka és az egység alapvető üzenetét, melyet a videofilmek bemutatnak. (Még jobb, ha több házaspár vesz részt a rendezvény megszervezésében.)

Az anyag könnyen alkalmazható sokféle környezetben – otthon, gyülekezetben, munkahelyen, étteremben, szállodában, kávéházban stb. (Javaslatainkat lásd az 1. lépés: Tervezés című részben.)

A rendezvény szervezője olyan időbeosztást választhat, amely szerinte a legjobban megfelel a résztvevőknek. Nagyon ajánlatos legalább kétnaposra tervezni a rendezvényt. (Az időbeosztással kapcsolatos javaslatokat lásd az Időbeosztási lehetőségek c. részben.)

A hatrészes videofilm-sorozat megtekintése összesen alig több mint 5 órát vesz igénybe. Az első öt rész egyenként 50–60 perces, az utolsó rész pedig körülbelül 35 perces. Ezenkívül a párok 2,5–3 órát töltenek a három projekttel.

A lehető legjobb élmény érdekében mindenkinek saját munkafüzetet kell biztosítani a projektekhez. Az egyes párok közösen használhatják a könyvet. Ezek az anyagok tehát páronkénti csomagokban kaphatók – egy csomag két munkafüzetet és egy könyvet tartalmaz.

Kapcsolat

Cím 1135 Budapest, Béke u. 35/B
Tel/Fax +36 1 350 7201
Email info@kiakonyvek.hu
Bankszámlaszám 11713005-20068042